Speler informatie -
DFS sv Selectie Turnen

DFS sv Selectie Turnen

  • Informatie

Op dinsdag van 18:00-20:00 vind de les van de selectie turnen plaats. Deze les wordt verzorgd door Alieke van Leijen. Alieke komt uit Opheusden en is 21 jaar oud. Zij heeft een opleiding gedaan van Handhaving Toezicht en Veiligheid – Politie op het ROC A12 te Ede. Nu is zij werkzaam als buitengewoon opsporingsambtenaar bij de gemeente Stichtse Vecht. Alieke is begonnen als assistent bij de recreatie springgroep. Daarna als assistent bij de selectie turnen en vorig seizoen als leiding bij de recreatiegroepen van groep 4 t/m VO. Dit seizoen voor het eerst leiding van de selectie turnen en dit doet zij met veel plezier. Daarnaast assisteert Esmee Sipman haar tijdens de les. Esmee is al jaren assistent bij verschillende groepen geweest en heeft al heel wat ervaring binnen deze sport.

Op donderdag van 19:30-21:00 vind de tweede les plaats die verzorgd wordt door Renso Strating. Renso komt uit Opheusden en is 23 jaar oud. Hij heeft ook al heel wat ervaring bij DFS. Hij is leiding van de springgroep en nu ook leiding van de selectie turnen.  

De lessen die gegeven worden zijn heel variërend. Tijdens de warming-up wordt er getraind op de conditie, basis elementen en de lenigheid. Verder wordt er veel op de 4 onderdelen getraind die op de wedstrijden gedaan moeten worden. De brug ongelijk, de balk, de vloer en op sprong. Daarnaast willen wij graag dat de turn(s)ter zich verder ontwikkeld en beter wordt. Dit doen we door middel van nieuwe oefeningen of de oefeningen die al gedaan werden verder uit te breiden naar een hoger niveau.

Naast dat de turn(s)ters meedoen aan wedstrijden kunnen ze ook aan activiteiten meedoen. Vanuit DFS worden er jaarlijks activiteiten georganiseerd. Zoals een uitvoering en het van Leeuwen Toernooi. Ook streven we altijd naar een jaarlijks uitje met het team en tijdens feestdagen een speciale les ervan te maken. Onder andere met Sinterklaas pepernoten eten dat hoort er natuurlijk bij.

Wordt je hier enthousiast van en heb jij redelijk wat niveau in je schild?! Kom gerust een keer een kijkje nemen. Wij trainen in de sporthal de Biezewei in Opheusden.

 

  • Van Leeuwen
  • Keurslagerij & Catering Willem Bor
  • Stichting Sportpromotie Neder-Betuwe
  • SponsorKliks
  • 2TB Verkeerstechniek
  • Kluswijs Dodewaard
  • Yourwfm
  • A. Arends klus en timmerbedrijf