Speler informatie -
DFS sv Nijntje Beweegdiploma 2 & Lila

DFS sv Nijntje Beweegdiploma 2 & Lila

  • Informatie

Het Nijntje beweegdiploma.


Binnen het nijntje Beweegdiploma programma is er aandacht voor de motorische, mentale en sociale vaardigheden. Deze worden op een speelse manier ontwikkeld. Deze ontwikkeling volgt de trainer via vastgestelde uitgangspunten en beweegnormen bijbehorende bij de leeftijd van de sporter. De trainer kan daarmee zien wanneer de sporter het nijntje Beweegdiploma mag ontvangen. Kinderen leren spelenderwijs in ongeveer 20 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben.

 

Met het nijntje Beweegdiploma 2 leer je: 

rollen tot hurkzit

voorover duikelen over een stang

lopen over een verhoogd, schuin vlak

kruipen over, onder en langs obstakels

huppelen

hinkelen over op je linker- en rechterbeen

glijden van een smal vlak

klauteren om en door een klimrek

diepspringen van een kast

steunspringen tussen twee banken over hindernissen

springen in een trampoline

schommelen en zelf vaart maken

touwzwaaien over een ‘sloot’

rollen met een bal en iets raken

stuiten met een bal en weer vangen

 

Tijdens de kleuter-gym bieden we het Nijntje beweegdiploma 2 aan.

De lessen van het Nijntje Beweegdiploma zijn ingericht volgens een aantal principes. Hierdoor zijn de bewegingen die jonge kinderen leren geen ‘kunstje’ op zich die ze maar op één manier kunnen uitvoeren. In de lessen leren de kinderen namelijk de beweging die ze geleerd hebben te verdiepen en uit te breiden. Dit is nodig om de kwaliteit van bewegen te verbeteren. Zo wordt een belangrijke basis gelegd voor een leven lang verantwoord bewegen.

Deze gymles zal om de week op woensdag (m.u.v. de schoolvakanties) plaatsvinden van 16.00u tot 17.00u. We zijn nog zoekende naar een nieuwe leider/leidster die de om de andere week deze gymles wil gaan geven. Maar tot die tijd gymmen we dus helaas 1 keer in de 2 weken (het betreft de oneven weken dat er gym wordt gegeven).

Deze gymles is speciaal bedoeld voor kleuters uit groep 1 en 2. In de zaal staan elke week een aantal toestellen klaar volgens het schema van het Nijntje beweegdiploma. Zo komen alle bewegingsvormen aan bod. U kunt uw kleuter tussen 15.50u en 16.00u naar de gymzaal brengen. Wilt U meehelpen met de opbouw dan kunt U vanaf 15.45u meehelpen. Uw hulp wordt zeer erg op prijs gesteld. Daarna nemen de leidster en haar assistentes de kinderen van U over.

Het is niet de bedoeling dat ouders blijven kijken, dit omdat het onze ervaring is dat kinderen vaak minder afgeleid zijn en zich beter op de leidster concentreren wanneer zich geen ouders/verzorgers op de tribune bevinden. Wij plannen dit jaar een aantal kijklessen in, zodat U over het jaar heen kunt zien wat de vorderingen van uw kind zijn. Over de data van deze kijklessen wordt U nog bericht.

We beginnen elke les met een warming-up. Dit kan zijn met een liedje, een spelletje, of een andere manier waarop we onze spieren opwarmen. Daarna mogen de kinderen aan de slag met de materialen en/of toestellen die deze week op het programma staan. We eindigen de les met een liedje of een spelletje, waarna de kleuters hun ouders/ verzorgers opzoeken die rond 17.00u weer naar de gymzaal zijn gekomen.

Mvg Angela Leeuw

  • Van Leeuwen
  • A. Arends klus en timmerbedrijf
  • Kluswijs Dodewaard
  • 2TB Verkeerstechniek
  • Keurslagerij & Catering Willem Bor
  • Yourwfm
  • Stichting Sportpromotie Neder-Betuwe
  • SponsorKliks