Speler informatie -
DFS sv Peuters vanaf 2 jaar / Nijntje Beweegdiploma 1

DFS sv Peuters vanaf 2 jaar / Nijntje Beweegdiploma 1

  • Informatie

Het Nijntje beweegdiploma.

Binnen het nijntje Beweegdiploma programma is er aandacht voor de motorische, mentale en sociale vaardigheden. Deze worden op een speelse manier ontwikkeld. Deze ontwikkeling volgt de trainer via vastgestelde uitgangspunten en beweegnormen bijbehorende bij de leeftijd van de sporter. De trainer kan daarmee zien wanneer de sporter het nijntje Beweegdiploma mag ontvangen. Kinderen leren spelenderwijs in ongeveer 20 goed onderbouwde lessen de basisvormen van bewegen. Als beloning krijgen ze het nijntje Beweegdiploma waarop staat wat ze geleerd hebben.

 

Met het nijntje Beweegdiploma 1 leer je:    

rollen over de grond

draaien op een schommel

kruipen en lopen over een bank

springen op twee voeten vooruit

hinkelen 3x op 1 been

glijden van een glijbaan

klauteren in een klimrek

diepspringen van een kast

steunspringen over een bank

schommelen als iemand je duwt

zwaaien zittend op een touw

rollen en stoppen van een bal

tippen van een ballon om hoog te houden

vangen van een bal

mikken van een voorwerp

 

Tijdens de ouder-peutergym bieden we het Nijntje beweegdiploma 1 aan.

Deze gymles zal elke donderdag (m.u.v. de schoolvakanties) plaatsvinden van 9.30u tot 10.15u. En zal gegeven worden door Angela Leeuw. Moeder van 3 kinderen en leerkracht in het basisonderwijs.

Deze gymles is speciaal bedoeld voor peuters van ± 2 jaar tot en met 3 jaar, die samen met papa of mama, opa of oma, of de oppas lekker willen gymmen in een ‘echte’ gymzaal.

In de zaal staan elke week een aantal toestellen klaar volgens het schema van het Nijntje beweegdiploma. Zo komen alle bewegingsvormen aan bod. Nadat de kinderen een half uur hebben gegymd / gespeeld, ruimen we samen de spullen op. Daarna eindigen we de les met een liedje of een spelletje.

Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Als begeleider kunt u uw kind daarbij helpen. Door bijvoorbeeld bepaalde dingen voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf ook moet klimmen of klauteren. Maar activeren, stimuleren, ondersteunen en begeleiden, daar waar nodig is. Dat zal uw kind voldoende aanzetten tot bewegen. Met als doel uw kind vrijer te maken, beter en zelfbewuster te laten bewegen. En een goed contact te leren maken met eigen ouders/verzorgers, andere peuters en andere ouders/verzorgers.

Kom gerust een keertje kijken!

Angela Leeuw

  • A. Arends klus en timmerbedrijf
  • Kluswijs Dodewaard
  • Keurslagerij & Catering Willem Bor
  • Van Leeuwen
  • 2TB Verkeerstechniek
  • Yourwfm
  • SponsorKliks
  • Stichting Sportpromotie Neder-Betuwe