Speler informatie -

Algemene Informatie

De gymnastiek van sv DFS is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en biedt zo’n 140 leden gym,- spring-, en danslessen aan op zowel recreatief als wedstrijdniveau. Gedurende deze lessen, welke worden verzorgd in sporthal de Biezenwei in Opheusden, staat het veilig sporten met plezier centraal. Lijkt het jou leuk om ook eens deel te nemen aan onze gym-, spring- of danslessen? Kijk dan in het lesrooster wanneer welke groep traint en kom gerust eens kijken of een proefles meedoen!

 

Turnen

Vanwege de verschillende bewegingsvormen en de inspanning van het hele lichaam wordt de gymsport als basissport gezien. Vele peuters en kleuters volgen dan ook de eerste sportlessen op de gym. Deze jongste leden leren spelenderwijs ‘hoogte’ en ‘diepte’ kennen gedurende peuter- en kleuterlessen. Jongens en meisjes leren veilig te bewegen en maken kennis met sport en spel in groepsverband. 

Voor zowel jongens als meisjes is er vanaf groep 3 de mogelijkheid om iedere week een uur recreatief te gymmen. Deze lessen zijn gericht op het oefenen van diverse turnonderdelen op verschillende manieren. De turnonderdelen zullen naarmate de kinderen ouder worden steeds moeilijker worden. Dit om de doorstroom naar en aansluiting bij de selectiegroepen te bevorderen. De recreatieve lessen worden veelal begonnen en afgesloten met een sportief spel.

Sv DFS kent twee selecties turnen. De selectiedames van de 6e divisie trainen twee uur per week en de 4e en 5e divisie traint vijf uren per week. In deze selecties turnen zitten meisjes in de leeftijd van 7 tot 15 jaar. De selectie turnsters van sv DFS nemen deel aan regionale turnwedstrijden georganiseerd door de KNGU waar zij uitkomen in de 4e, 5e en 6e divisie. Ieder seizoen nemen de leden deel aan twee of drie plaatsingswedstrijden, en bij succes op deze wedstrijden hebben zij ook nog een finalewedstrijd. Ook nemen de turnsters van de 4e en 5e divisie deel aan teamwedstrijden, welke worden georganiseerd door SGS Lingewaard.

 

Springen

De recreatieleden springen iedere week anderhalf uur.


Dansen

Een aantal jaren geleden is er gestart met een streetdance groep. Dit bleek een succes en op dit moment heeft de vereniging drie dansgroepen. Het is mogelijk vanaf groep 2 deel te nemen aan deze wekelijkse lessen in de danszaal in de sporthal. 

 

Low en high impact lessen

Iedere week komen de dames van de low impact en de high impact groepen, oftewel de damesgym en de intensievere work-out lessen, bijeen om op muziek aan de conditie en het versterken van de spieren te werken. Naast flinke inspanningen zijn deze lessen vooral ook heel gezellig. Vanaf 16 jaar is het mogelijk om deel nemen aan deze lessen.

 

Steun vrijwilligers en sponsoren

De afgelopen seizoenen hebben wij veel steun gehad van vele vrijwilligers en sponsoren. Bij deze willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Daarnaast bedankt de gymnastiek haar sponsoren Van Leeuwen Fitness en Fysiotherapie, 2TB Verkeerstechniek, Arends Klus- en Timmerbedrijf, Kluswijs, BK-Groep ingenieurs en adviseurs, Your WFM, Bor Catering en Stichting Sport Promotie Neder-Betuwe voor hun bijdrage.

 

Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek

 

In dit jaarverslag blikken we terug op het seizoen 2016-2017.

Het begon heel mooi met de plaatsingswedstrijden voor de selectie springgroep. De dames hebben zich op alle onderdelen weten te plaatsen voor het NK op 10 december ’16 in Rotterdam. Tijdens het NK behaalden zij twee een vierde plaats, werden zij tweede op het onderdeel trampoline mat en Nederlands Kampioen op het onderdeel trampoline tafel.

Ook de selectie turngroepen behaalden mooie resultaten tijdens de teamwedstrijden in Arnhem. Vier keer hebben ze daar aan deelgenomen en tijdens elke wedstrijd stond er een team van sv DFS op het podium. Na de eerste wedstrijd gingen beide teams met een bronzen medaille naar huis. De tweede wedstrijd behaalden de jongeren een zilveren medaille en werden de ouderen vijfde. De derde wedstrijden werden de ouderen derde en de jongeren kregen een gouden medaille omgehangen en tijdens de laatste wedstrijd moesten de jongeren het doen met een vierde plaats en werden de ouderen derde. Een leuk onderling toernooi voor de meiden als voorbereiding op de KNGU wedstrijden die ze gaan doen wanneer ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Nieuw dit seizoen was de ouder-peutergroep. Een klein groepje onder leiding van Angela Leeuw waarbij de peuters samen met hun (groot)ouder of oppas een klein uurtje komen gymmen. Angela heeft in de voorjaarsvakantie voor de peuters en de broertjes en zusje een kijkles georganiseerd. Dit heeft Milou ook gedaan voor de kinderen van groep 2 t/m 5. Dit was een groot succes!

Verder waren er geen bijzonderheden bij de andere groepen, maar helaas moeten we wel afscheid nemen van een aantal train(st)ers. Zo hebben Mandy Peters van Ton en Ruben Boot aangegeven te stoppen bij sv DFS. Nelleke van den Brink en Milou de Wit zijn gestopt met lesgeven, maar zijn nog wel actief binnen de TC.

 

Activiteiten:

De afdeling gymnastiek heeft ook deelgenomen aan diverse (club)activiteiten. Zo waren de jongste leden van de gym in december bij het sinterklaasfeest aanwezig en mochten zij in januari naar Wamelland. Helaas waren er weinig leden van de afdeling gymnastiek die dit jaar zin hadden om hun titel van vorig seizoen te verdedigen. Hopelijk is daar komend seizoen meer animo voor!

De kinderen vanaf groep 5 mochten in mei mee op kamp, wat ook dit seizoen weer één groot feest was. Daarnaast mochten alle leden in mei weer mee lopen met de jaarlijkse avondvierdaagse. En werd er in juni weer een familiedag georganiseerd. Wat een feest voor alle leden, zowel voor jong als oud was dit één groot spektakel!

Zelf organiseerde de afdeling gymnastiek eind mei werd voor de tweede keer het van Leeuwen toernooi. Dit jaar werd er ook aandacht besteedt aan de jongste leden, zij konden hier kennis maken met het Nijntje Beweegdiploma.

Natuurlijk was er ook afgelopen seizoen weer het jaarlijkse uitje van de dames. Dit keer werd het door drie dames uit de groep georganiseerd en hebben ze zich vermaakt in en om Opheusden.

Ook hebben de groepsouders van de selectie turnen niet stil gezeten. Zij hebben dit seizoen weer twee leuke activiteiten georganiseerd voor de turnsters. In januari mochten zij gaan turnen bij Flikflak in Den Bosch, waar heel toevallig ook de Nederlandse herentop aan het turnen was. Aan het einde van het seizoen was er een gezellige afsluiting bij The Maxx in Veenendaal.

 

Overige commissies:

Alle commissies hebben ondertussen één of meerdere leden, zodat er voor alles een aanspreek punt is. Zo is Roy Leeuw nog steeds actief voor de sponsorcommissie en heeft hij Keurslager Bor toe kunnen voegen aan de lijst met sponsoren.

Mascha Meerkerk en Bouwine de Man zijn aanspreekpunt geworden voor de materialen. Zij hebben in overleg met het bestuur wat klein materiaal aangeschaft voor de damesgroepen en de peuters en kleuters.

Nathelie van Deelen heeft met een kleine werkgroep een nieuw selectie turnpakje laten ontwerpen. Deze hebben de meiden afgelopen seizoen mogen ontvangen en tijdens het van Leeuwen toernooi kunnen laten zien aan het publiek.

Mariëlle van Deelen heeft de kar getrokken van de activiteiten en vrijwilligers en is betrokken geweest bij het tot stand komen van de diverse commissies en de invulling daarvan.

 

Tot slot hebben we weer twee nieuwe gediplomeerde assistenten; Caroline Roelofsen en Esmee Sipman. Zij hebben in 2014 de niveau 1 cursus intern gevolgd en in juni 2017 examen gedaan voor hun niveau 2 diploma.

 

Speerpunten voor seizoen 2017-2018 zijn:

-          Deelname aan (club)activiteiten meer stimuleren (vanuit de activiteitencommissie van de gym) om zo meer jeugdleden betrokken en enthousiast te maken.

-          Starten met het Nijntje beweegdiploma voor de peuters en kleuters.

-          Uitvoering staat voor dit seizoen weer op de agenda.  

-          Het technisch kader is uitgebreid voor dit seizoen met Wendy van de Steeg, Alieke van Leijen, Caroline Roelofsen en Esmee Sipman. De TC gaat dit nog verder uitbreiden.

-          De TC biedt de niveau 1 cursus voor jonge assistenten dit seizoen weer intern aan om zo meer jeugdige vrijwilligers te krijgen binnen de vereniging.

 

 


 

 

  • Kluswijs Dodewaard
  • Keurslagerij & Catering Willem Bor
  • Van Leeuwen
  • 2TB Verkeerstechniek
  • A. Arends klus en timmerbedrijf
  • SponsorKliks
  • Yourwfm
  • Stichting Sportpromotie Neder-Betuwe